Recepte, kā mājās pagatavot Coca-Cola bez krāsvielām un garšas pastiprinātājiem. Īsts veldzējums karstām vasaras dienām

Neizturamais vasaras karstums liek biežāk aizdomāties par bezalkoholiskajiem dzērieniem. Bet daudzi no tiem diemžēl sastāv tikai no cukura un visādām ķīmiskām vielām.

Dabiska alternatīva var būt mājās gatavota Coca-Cola. Tāpēc piedāvājam šī dzēriena recepti, kas atveldzēs karstās vasaras dienās.

Ja jūsu bērni pastāvīgi pieprasa Coca-Cola, piedāvājiet viņiem mūsu dzērienu. Tajā ir jūtama zināma kolas garša, taču visas sastāvdaļas ir dabiskas, un tās pagatavošana prasīs ne vairāk kā pusstundu.

Mājās gatavota Coca-Cola

Sastāvdaļas:

  • 1 litrs ūdens
  • 1 citrons
  • 300 g cukura (5 ēdamkarotes karamelei, pārējais sīrupā)
  • 1 laims
  • 2 apelsīni
  • 1 tējkarote malts kanēlis
  • 1 tējkarote malts koriandrs
  • 0,25 tējkarotes malts muskatrieksts
  • 2 ēdamkarotes dabīgā kafija
  • 0,5 tējkarote vaniļas esence

Pagatavošana:

Katliņā ieber 5 ēdamkarotes cukura, pārlej ar ēdamkaroti ūdens.

Liek uz ļoti mazas uguns, nepārtraukti maisot.

Pēc pāris minūtēm ūdens iztvaikos, un cukurs izžūs un pēc izskata atgādinās sāli.

Turpiniet maisīt, pēc kāda laika tas sāks kust un sāks kļūt tumšāks. Tas ļoti ātri kļūst tumšāks, un ir svarīgi, lai tas nepaliek melns. Tiklīdz parādās burbuļi, uzmanīgi ielejiet glāzi karsta ūdens. Vāra šo maisījumu 20-30 sekundes un izslēdz to. Dabiskā krāsviela, pateicoties kurai mājās gatavotā Coca-Cola iegūs savu zināmo krāsu, ir gatava.

Kārtīgi nomazgā citrusaugus. Noņem tiem mizu un izspiež sulu.

Apelsīnu un laima miziņu, kanēli, koriandru, muskatriekstu un cukuru aplej ar litru verdoša ūdens. Vāra vienu minūti.

Izslēdziet uguni. Pievienojiet citrusaugļu sulu, vaniļas ekstraktu un sagatavoto krāsvielu.

Kafiju pārlej ar krūzi verdoša ūdens (150 ml), izkāš un pievieno pārējām sastāvdaļām.

Ļaujiet sīrupam atdzist, atstājiet uz nakti un no rīta izkāšiet dzērienu.

Pasniedz šādi: piparmētras lapiņa, ledus gabaliņi, pusglāze sīrupa un pusglāze minerālūdens.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment